Beverpost

- Pyjamafeestje -

Samen met je beste vrienden verstoppertje spelen is erg leuk, zeker als je daarna koekjes gaat bakken. En ook al is de keuken dan een zooitje, het zijn de lekkerste koekjes die er zijn.

98, 99, 100… ik kom. Lange Doener speelt met zijn vrienden verstoppetje in de tuin van Hotsjitonia. Het is lente. Er komen allemaal bloemetjes uit de grond. Hij loopt rustig door de tuin en kijkt goed of hij iemand kan vinden. Plots stopt Lange Doener… wie zit daar achter de struik. Er steekt een hoedje van papier boven de struik uit. Snel rent hij terug naar het huis en als hij de muur aanraakt zegt hij ‘Buut Frederik Scheuremaar’! Frederik komt aanlopen… ‘hoe heb je me gevonden’? vraagt hij als hij bij Lange Doener aankomt. ‘Gewoon goed zoeken’ zegt Lange Doener. Niet veel later heeft hij bijna al zijn vrienden gevonden. Allemaal behalve Lappenzak. Samen gaan ze op zoek naar Lappenzak. Ze zit niet achter een struik en staat ook niet achter een boom. Dan zien ze een hut gemaakt van verschillende lappen stof en knijpers. En uit de hut steken twee benen. Als ze dicht bij de hut komen horen ze Lappenzak praten. 82, 83, 84… het tellen gaat rustig verder. 98, 99, 100… wow het zijn er wel 100. Lange Doener, Frederik Scheuremaar en Hippe Springveer kijken in de hut van Lappenzak. Er komen bloemetjes uit de grond. Gele en paarse. En het zijn er een heleboel. ‘Wat een prachtige bloemetjes hè’? zegt Lappenzak als iedereen in de hut is komen staan. ‘Ze zijn prachtig’ zegt Pompedomp blij. ‘En het zijn er zo veel’! Lappenzak kijkt haar vrienden aan. ‘Ja het zijn er 100, ik heb ze allemaal zelf geteld’. Samen kijken ze naar de bloemetjes. Ze vinden ze allemaal even mooi. Alle 100. ‘Ik hou van de Lente’ zegt Hippe. ‘En ik hou ook van koekjes’ zegt hij als hij opstaat en de hut weer uitloopt. ‘Wie gaat er mee 100 koekjes bakken’?

Het is een drukte van jewelste in de keuken van Hotsjitonia. De hele keuken is bedekt met een wit laagje bloem. En er liggen beslagkommen en houten lepels door de hele keuken verspreid. Hippe Springveer drukt met een vormpje allemaal leuke koekjes uit het deeg. Het worden diertjes van de kinderboerderij.

 

 

- terug -